Održana 15. sednica Saveta za mlade – Sa mladima, za mlade

I danas je na Savetu za mlade ministar Udovičić sa predstavnicima mladih i predstavnicima organa i institucija razmatrao inicijative i razgovarao o budućim aktivnostima u omladinskoj politici Srbije.

„Radom Saveta za mlade u kontinuitetu imamo aktivno učešće mladih u donošenju odluka po pitanjima koja su upravo u fokusu mladih. Razmena ideja, konkretizacija predloga i aktivnosti, s jedinstvenim ciljem poboljšanja položaja mladih temelj je ovog Saveta. Lično se zalažem da svaka sednica Saveta doprinese unapređenju rada, ali i delovanja svih članova, i da odavde svi zajedno kreiramo omladinsku politiku koja će biti implementirana tako da našim mladima i ubuduće unapređujemo sve uslove za život i rad u našoj Srbiji”, izjavio je ministar Udovičić nakon 15. sednice Saveta za mlade.

Savet za mlade danas je doneo odluku o formiranju posebnog tela koje će se baviti struktuiranim dijalogom i Bonskim procesom kao izuzetno važnim segmentima i usvojio zaključak o potrebi ulaska u proces izmena i dopuna Zakona o mladima.

Takođe, ministar Udovičić uputio je molbu svim članovima Saveta da svi punim kapacitetima mobilišu i pruže podršku mladima da pristupe vakcinaciji, ističući značaj vakcinacije mladih u borbi protiv pandemije.

Top