Održan prvi javni sportski čas u Košutnjaku

Sportski čas održan je u cilju boljeg upoznavanja studenata sa idejom SOFA projekta i sportovima koji su besplatno omogućeni u okviru istog, a njemu su prisustvovali članovi udruženja SOFA i brojni studenti.

„Nekada su nam deca odrastala sa loptom na igralištu. Kao ministru omladine i sporta ali i kao bivšem sportisti, jako mi je teško kada vidim prazne parkove i decu koja odrastaju uz računare i tablete. Nije samo reč o sportu – reč je o svemu onome što uz sport ide- druženje, prijateljstva, uspesi“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Ministar je dodao da SOFA-u podržava jer želi da omasovi sport i da motiviše decu da se bave istim, kao i da u ovom slučaju velike članarine neće biti razlog odustajanja dece od sporta.

„Ono što je jako važno jeste da, osim što omogućava studentima besplatnu rekreaciju, SOFA pruža mogućnost mladim sportskim stručnjacima da pokažu svoja znanja i veštine kroz aktivno učešće u organizovanju i sprovođenju sportskih aktivnosti. Ovim projektom promovišemo volonterizam i aktivizam, zdrav način života, sportski duh i timski rad, uključujemo mlade u organizovanje događaja“, izjavio je Udovičić.

Neki od sportova koje SOFA omogućava studentima su odbojka, trčanje, košarka, vaterpolo, plivanje, rukomet, odbojka na pesku, aerobik, itd. Pored navedenih, dobro poznatih sportova, SOFA studentima omogućava bavljenje i neuobičajenim sportovima kao što su salsa, pilates, badminton, krosfit, tekvondo za devojke, veslanje, skvoš i mnogi drugi.

Top