Održan Mali sajam sporta u Žitištu

Sa povratkom u školske klupe, a posle Velikiog sajma sporta, nastavili smo sa organizacijom Malih sajmova sporta, pa sigurno idemo ka ispunjenju dogovorenih 10 manifestacija namenjenih deci u 2023. godini. U opštini Žitište na sportskim terenima „Dragan Vučurevič Vučko“ održan je sedmi Mali Sajam sporta. Veliki broj dece je prisustvovalo ovom događaju iz raznih sportskih klubova sa teritorije opštine Žitište, predškolaca i osnovaca.

Ministar sporta Zoran Gajić, zajedno sa saradnicima, Dejanom Bojovićem i Jovanom Kneževićem, posetili su Mali sajam sporta u Žitištu.


"Poštovani predsedniče Opštine, uvažene kolege, draga deco, poštovani treneri, nastavnici i profesori, i svi sportski radnici, koji ste uticali na to da opština Žitište ima zaista impresivne rezultate u sportu. Ovo što smo videli na kratkoj prezentaciji, ukazuje da bez obzira na veličinu vašeg mesta i cele opštine, imate zaista šampionski pristup organizaciji i izvedbi svih treninga i takmičenja. Želim svima, pre svega deci i trenerima da uživaju u svakodnevnom treningu, na svakoj utakmici, u svakoj vežbi i želim vam puno zdravlja i puno aktivnosti.“, rekao je ministar sporta Zoran Gajić.


Sport za decu je ključan za celokupni razvoj, pružajući im ne samo fizičku aktivnost već i važne životne veštine poput timskog rada i discipline, stoga nastavljamo da dajemo podršku našoj sportskoj zajednici.

Manifestaciji su prisustvovali i pokrajinski sekretar Dane Basta, kao i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković, predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras, sekretar Mladen Stojšin, predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević, kao i rukovodstvo Sportskog saveza opštine Žitište.

Top