Objavljen Konkurs za stipendiranje studija u Republici Srbiji

Ministarstvo omladine i sporta obaveštava studente da je u subotu, 30. decembra 2017. godine raspisan Konkurs za stipendiranje do 900 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2017/18. godinu.

Ove godine na inicijativu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića broj stipendista na osnovnim studijama je povećan sa 850 na 900. Imajući u vidu navedeno povećanje broja stipendista, po navedenom konkursu biće stipendirano ukupno 1300 studenata na završnim godinama studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, od čega će stipendije dobiti 900 studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i 400 studenata završnih godina master akademskih studija.

Tekst konkursa, koji je danas objavljen i u dnevnom listu „Politika“, obavezan obrazac za konkurisanje i preostalu obaveznu konkursnu dokumentaciju možete preuzeti OVDE.

Konkurs za stipendiranje do 900 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2017/18. godinu biće otvoren do 31. januara 2018. godine.

Od kada je u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, Fond za mlade talente je stipendirao blizu 9700 studenata koji svoje studije nastavili na fakultetima i univerzitetima čiji je osnivač Republika Srbija, a ukupan broj stipendiranih i nagrađenih od 2008. godine do danas veći je od 23100 učenika srednjih škola i studenata.

Top