O sportu dostupnom svima - Ministar Udovičić sa čelnim ljudima evropskog i svetskog badmintona

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa predsednikom Evropske badminton konfederacije Peterom Tarcalom i direktorom Svetske badminton federacije zaduženim za razvoj Davidom Kabeljom i tom prilikom razgovarao o najvećem svetskom takmičenju za decu školskog uzrasta, Školarijadi, čiji je domaćin Srbija, ali i o mogućoj organizaciji Evropskog prvenstva u badmintonu za juniore u Beogradu naredne godine.

„Badminton je sport koji od najranijeg doba privlači pažnju i ima široku, rekreativnu i profesionalnu bazu, što ga čini jedinstvenim. Mnogo je onih koji su bar pokušali da se oprobaju u ovom sportu kroz igru, ali je u Srbiji i sve više dece i mladih koji badminton biraju kao sport u kome imaju najviše sportske ciljeve. Rezultati naših takmičara, posebno u mlađim kategorijama, najnoviji uspesi badminton juniorske reprezentacije Srbije su odlični i nadam se da će upravo oni kroz ovako odličnu saradnju, razmenu iskustava i  znanja sa najvećim znalcima iz Evrope i sveta, dovesti Srbiju do vrhunskih seniorskih rezultata”, izjavio je ministar Udovičić.

Sagovornici su se složili i da se upravo kroz organizaciju međunarodnih sportskih smotri najbolje radi na daljoj popularizaciji sporta, i da bi Evropsko prvenstvo u badmintonu za juniore naredne godine bila uz to i odlična prilika da se Srbija još jednom pokaže kao odličan domaćin.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Evropske badminton konfederacije Brajan Agerbak i predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.

Top