Nastavlja se trend povećanja stipendija Fonda za mlade talente Republike Srbije – Rekordan broj i iznos stipendija za nove akademske pobede za 1550 najuspešnijih studenata u Srbiji

Ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Republike Srbije Vanja Udovičić predsedavao je 106. sednicom Fonda za mlade talente, na kojoj je usvojena konačna lista dobitnika stipendije po Konkursu za stipendiranje do 1050 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2021/22. godinu.

„Drago mi je da svake godine beležimo rast broja dodeljenih stipendija, jer je to pokazatelj da zajedno napredujemo i rastemo. Zahvaljujući uspesima naših stipendista Fond za mlade talente Republike Srbije postao je sinonim uspeha, a rekordan broj i iznos stipendija na ovogodišnjem Konkursu je najbolji pokazatelj da Republika Srbija kontinuirano ulaže u stvaranje dodatnih mogućnosti za usavršavanje znanja i negovanje talenata mladih. Stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije su podstrek najboljim studentima da rade na svom akademskom obrazovanju i da svoju budućnost vezuju za našu Srbiju. Njihov odnos prema znanju i težnja da budu sve bolji nas dodatno podstiču da podižemo kako broj, tako i iznos dodeljenih stipendija na godišnjem nivou. Svima onima koji su ispunili uslove Konkursa čestitam i pozivam sve mlade da ne odustaju od svojih ciljeva, da podižu lestvicu uspeha naviše, proširuju perspektive i usavršavaju svoja znanja, a mi smo kao država uvek tu, da im budemo oslonac i podrška”, izjavio je tim povodom ministar Udovičić.

Na inicijativu ministra omladine i sporta i predsednika Fonda za mlade talente Republike Srbije Vanje Udovičića i ove godine stipendiju je dobilo 50 studenata više nego prošle godine, a iznos stipendije je povećan za 28% i sada iznosi 32.000 dinara mesečno.

Takođe, na 106. sednici Fonda za mlade talente Republike Srbije usvojena je odluka o raspisivanju Konkursa za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2021. godine.

Top