Najviša delegacija Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u poseti Ministarstvu sporta Republike Srbije

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u 2022. proslavlja dve decenije postojanja i predstavlja jednu od navažnijih karika u funkcionisanju srpskog sporta na teritoriji Vojvodine koja je našoj zemlji podarila brojne svetske sportske asove kojim se ponosimo i koji čine našu zlatnu istoriju. U Palati Srbija održan je sastanak ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorana Gajića i pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste na kome su razmatrane sve teme vezano za rad ove izuzetno važne institucije srpskog sporta. Sastanku su prisustvovali i članovi kabineta Ministarstva sporta: državni sekretar Marko Kešelj, posebni savetnik ministra Dejan Bojović i šef kabineta Jovan Knežević, kao i najuže rukovodstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu: Aranka Binder, podsekretarka i Gojko Vukoje, pomoćnik sekretara.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u oblasti sporta obezbeđuje ostvarivanje potreba i interesa građana u oblasti sporta utvrđenih zakonom; utvrđuje sportske objekte i programe međunarodnih sportskih takmičenja značajnih za AP Vojvodinu, osniva organizacije za obavljanje sportskih delatnosti od interesa za AP Vojvodinu i vrši osnivačka prava nad njima, vodi evidencije u oblasti sporta, utvrđuje ispunjenost uslova za organizovanje sportskih priredbi i obezbeđuje uslove za rad. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obavlja izvršne, stručne i razvojne poslove pokrajinske uprave i vrše inspekcijski nadzor nad sprovođenjem propisa iz oblasti sporta.

Dogovoren je nastavak uspešne saradnje između Ministarstva sporta i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu sa ciljem da bude još jača i plodonosnija. Važan momenat u funksionisanju sporta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodina je ulaganje i unapređenje sportske infrastrukture na čemu Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu temeljno radi i prepoznaje potrebe manjih sredina iz kojih nam neprestano stižu sportski talenti svetskog kalibra.

Top