Ministar Udovičić u Šumadiji obradovao male i velike šampione

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas Batočinu, Kragujevac i Aranđelovac, čime je nastavio akciju redovnih obilazaka lokalnih samouprava i opremanja školskih fiskulturnih sala širom Srbije.

Svoju posetu Šumadijskom okrugu ministar je započeo u Batočini, gde je obišao Osnovnu školu “Sveti Sava” i Srednju školu “Nikola Tesla” u Batočini, gde će svi đaci imati podjednako kvalitetne časove fizičkog, jer su i ove škole danas dobile nove komplete sportske opreme i rekvizita.

Nakon toga, ministar je zajedno sa vaterpolo asom i predsednikom Vaterpolo saveza Srbije Viktorom Jelenićem posetio Srednju ekonomsku školu u Kragujevcu i tom prilikom i za fiskulturnu salu ove škole uručio novi komplet sportske opreme koji se sastoji od dva gola sa mrežama, dva koša sa tablama, mreže za odvojku, kao i 40 lopti.

Ministar Udovičić danas je imao priliku i da se osvrne na svoje sportske dane jer je svoju posetu Kragujevcu nastavio u Vaterpolo klubu “Radnički”, klubu u kom je završio svoju profesionalnu igračku karijeru.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovde, u klubu za koji vezujem mnoštvo lepih uspomena. Danas sam u društvu velikih šampiona koji služe kao sportski uzori našim najmlađima. Drago mi je što sam sa njima mogao da se prisetim svojih igračkih dana, ali i da se zajedno sa Viktorom Jelenićem uverim da je ovo klub koji predstavlja primer kluba koji na najbolji način predstavlja našu Srbiju na međunarodnoj sceni i stvara buduće reprezentativce”, izjavio je ovom prilikom ministar Udovičić.

Nakon toga, ministru Udovičiću se pridružila naša proslavljena olimpijska, svetska i evropska šampionka Jovana Preković u poseti njenom rodnom Aranđelovcu, gde su zajedno obišli Sportski centar “Šumadija”, kao i Osnovnu školu “Svetolik Ranković”, koja je takođe dobila novu sportsku opremu i rekvizite za fiskulturnu salu.

“Želim da se zahvalim našoj velikoj šampionki Jovani Preković koja je danas sa nama, kao i njenom treneru Roksandi Atanasov. Jovanin uspeh i rezultati su motivacija mnogima, a pre svega našim najmlađima, da se bave sportom i da teže tome da i oni jednoga dana budu šampioni poput nje. Upravo su fiskulturne sale i ovakvi sportski centri mesta gde se prave prvi koraci ka tome. Naš posao je da omogućimo našoj deci što kvalitetnije uslove i time ih zainteresujemo za sport, a nikad veći broj dece u sistemu školskog sporta nam govori da u tome i uspevamo. Na nama je velika odgovornost i obaveza da im sve to pružimo i zato za mene ne postoji ništa dragocenije od njihovih osmeha koje im danas vidim na licima”, zaključio je ministar Udovičić.

Top