Ministar Udovičić u poseti Temerinu i Žablju - Stalna podrška sportistima i mladima je preduslov za njihov kvalitetniji život i rad!

U nastavku svojih redovnih obilazaka lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas opštine Temerin i Žabalj.

Srednja škola “Lukijan Mušicki” u Temerinu i Osnovna škola “Miloš Crnjanski” u Žablju dobile su nove komplete sportske opreme i rekvizita u sklopu višegodišnje akcije opremanja fiskulturnih sala koju sporovodi Ministarstvo omladine i sporta.

Sportsku opremu dobili su i sportisti FK “Sloga” iz Temerina i FK “ŽSK” iz Žablja.

Tokom posete Žablju ministar je obišao i novootvorenu Kancelariju za mlade, mesto u kojem mladi iz ovog kraja imaju priliku da kvalitetno provode slobodno vreme i da učestvuju u mnogobrojim radionicama i edukacijama.

”Danas smo se u opštinama Temerin i Žabalj družili sa sportistima i učenicima i lično se uverili kako funkcionišu lokalni klubovi i kako žive mladi ljudi u ovim sredinama. Želimo da mladim ljudima širom Srbije omogućimo da u svojim mestima mogu kvalitetno da provode slobodno vreme i usavršavaju se, da sprovode svoje ideje i planove kako bi ostali u svom mestu. Isto tako, naš cilj je da omogućimo svakome ko se bavi sportom u Srbiji da ima što bolje uslove, kako đacima u okviru nastavnih i vannastavnih sportskih aktivnosti, tako i sportistima svih lokalnih klubova. Stalna podrška sportistima i mladima je preduslov za njihov kvalitetniji život i rad, a samim tim i za sigurniju budućnost i ostvarenje snova, ovde, u našoj Srbiji”, izjavio je ministar Udovičić.

Top