Ministar Udovičić u poseti Leskovacu i Vranju

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik  Leskovca Goran Cvetanović obišli su danas Omladinski klub u Leskovcu, koji je nedavno renoviran zajedničkim sredstvima.

Obilasku Omladinskog kluba prisustvovao je i Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade, koja je od Ministarstva omladine i sporta dobila sredstva za projekat adaptacije i opremanja Omladinskog kluba, kao i organizovanje radionica u iznosu od 800.000 dinara, dok je grad  Leskovac  za to izdvojio 600.000 dinara.

Tokom obilaska ministar Udovičić je razgovarao sa volonterima i mladim sportistima o programima i sadržajima Omladinskog kluba, gde se održavaju radionice stranih jezika, slikanja i sviranja na muzičkim instrumentima. Omladinki klub je mesto na kom se okupljaju mladi, gde se osmišljavaju nove ideje i realizuju projekti Kancelarije za mlade, a radi se i na umrežavanju mladih privrednika radi razmene iskustava i uspostavljanju saradnje, kao i pomoći i podrške mladima, kroz obuke i usavršavanja kao vid podsticanja samozapošljavanja.

„Mladi su naša sadašnjost i budućnost, zato je strateški cilj Ministarstva omladine i sporta unapređenje zapošljivosti i uslova za zapošljavanje mladih, takođe podstičemo i njihovo profesionalno i akademsko usavršavanje“, rekao je Udovičić.

Takođe, ministarstvo je u Leskovcu finansiralo 36 projekata udruženja u vrednosti od skoro 49 miliona dinara.

Nakon toga, ministar Udovičić posetio je i Vranje sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem,  gde je obišao sportske terene i prisustvovao javnom sportskom času na terenima Medicinske i Hemijsko-tehnološke škole.

Na javnom sportskom času učestvovalo je oko 400 učenika i mladih sportista Vranja, koji su se na tri terena nadmetali u košarci, fudbalu, odbojci…

„Školski sport posmatramo kao način vaspitanja, način života, ne samo kao bazu za profesionalni sport, već i kao bazu za rekreativni sport i zdrav način života“, rekao je ministar Udovičić.

Ministar je tom prilikom naglasio da smo svedoci nezdravih navika dece i mladih i da se iz tog razloga moramo okrenuti njima i izboriti se da ostanu na dobrom putu, ali i da  prepoznaju prave vrednosti, a to su između ostalog, sport i fizička aktivnost.

Top