Ministar Udovičić u Novom Sadu i Zrenjaninu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Novi Sad i sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem učestvovao u akciji prolećnog ozelenjavanja prostora Omladinskog kluba OPENS. Ovom akcijom volonteri i članovi projektnog tima inicijative OPENS 2019 obeležili su početak proleća, ali i nastavili da rade na unapređenju kako životne sredine, tako i prostora namenjenog svim mladima Novog Sada.

„Ministarstvo omladine i sporta podržalo je kandidaturu Novog Sada, koji je u novembru 2016. godine u Varni poneo titulu Evropska prestonica mladih 2019. Ova titula je veoma važno priznanje jer potvrđuje spremnost grada i mladih da zajednički unapređuju život mladih i rade na tome da primere dobre prakse i inicijative prenesu na evropski nivo“, naglasio je ministar Udovičić.

U promovisanju Novog Sada kao Evropske prestonice mladih 2019, na svetskom nivou, doprinelo je i učešće delegacije Ministarstva omladine i sporta koja je učestvovala na ovogodišnjem 6. ECOSOC (Ekonomsko - socijalni savet Ujedinjenih nacija) omladinskom forumu UN u Njujorku, u januaru 2017. godine, gde su i predstavnici OPENS-a bili u sastavu delegacije.

Nakon druženja sa mladima, ministar i gradonačelnik posetili su Univerzitetski džudo i sambo klub „Slavija“ koji ima tradiciju dugu 58 godina, a čija je ženska ekipa osvojila drugo mesto na ekipnom prvenstvu Evrope. Ovim rezultatom džudistkinje su se plasirale u Golden ligu Evrope, gde pravo učešća ima samo osam najboljih ekipa iz Evrope.

Tokom posete Zrenjaninu, u mestu Ečka, ministar Udovičić je sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem prisustvovao svečanosti otvaranja školske sportske sale  u OŠ „Dr Alekasndar Sabovljev”.

Dalju posetu, ministar i gradonačelnik, nastavili su obilaskom hala sportova „Kristalna dvorana“ i „Medison”, za koje se planira povezivanje „toplom vezom“, čime će se dobiti multifunkiconalni sportski prostor.

Na kraju posete obišli su i stadion Sportskog društva „Rusanda” u Melencima.

 

Top