Ministar Udovičić u Mionici

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Mionicu i sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem  prisustvovao zajedničkom treningu 60 mladih sportista iz lokalnih košarkaških, odbojkaških i karate klubova. 

Nakon druženja sa mladim sportistima ministar i predsednik opštine obišli su sportsku halu za čiji je završetak u ovoj godini Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, a lokalna samouprava oko 40 miliona dinara.

„U narednih 10 dana počinjemo ovaj kapitalni projekat za Mionicu i sa reči prelazimo na dela. Nešto što propada 25 godina postaće najsavremenija sportska hala za godinu dana. Rekonstrucijom ove hale, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica i ceo kolubarski okrug dobiće sportski cetar za sve sportiste i rekreativce, ali i mogućnost održavanja velikih takmičenja. Želimo da Mionica postane još jedan lep centar za sport, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove i da ovde okupljamo mlade sportiste iz cele zemlje i regiona“, naglasio je ministar Udovičić.

Ovakvim ulaganjima širom Srbije i decentralizacijom sporta, želimo da u svim gradovima i opštinama u Srbiji stvorimo uslove da sport bude način života za sve, od najmlađih do ljudi u trećem dobu, jer preduslov zdravog života jeste fizička aktivnost, a predudlov vrhunskih sportskih uspeha naše zemlje je Srbija u kojoj se svuda živi sport.

 

 

Top