Ministar Udovičić sastao se sa predsednikom Međunarodne federacije za školski sport

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa predstavnicima Međunarodne federacije za školski sport (ISF), predsednikom Loranom Petrinkom, zamenikom predsednika Robsonom Agujarom, potpredsednikom Suom Jančingom, kao i generalnim sekretarom Federacije Janom Kulenom koji borave u Srbiji povodom Svetskog školskog prvenstvu u basketu 3H3 koje je održano u Beogradu. 

Zahvalivši se na poseti predstavnicima Federacije, ministar Udovičić je naglasio da je jedan od ključnih ciljeva Ministarstva upravo motivacija dece da uđu u sistem školskog sporta i da se kao takav još više razvija kroz brojna školska i međunarodna takmičenja:

„Srbija je ove godine, pored ovog Svetskog školskog prvenstva u basketu 3h3, bila domaćin tri velika evropska prvenstva u karateu, kajaku i mačevanju. Takođe smo bili organizatori Final four-a u košarci, a sledećeg meseca smo organizatori Svetskog prvenstva u podvodnim aktivnostima. U planu su i druge sportske manifestacije namenjene mladim sportistima. Na ovaj način želimo da našoj deci, mladim generacijama pokažemo da je sport stvar izbora“ .

Sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra za sport Darko Udovičić i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Republike Srbije.

 

Top