Ministar Udovičić saopštio važnu vest - Duplirane nagrade za osvajače medalja! Država i Vlada svim srcem uz naše olimpijce! Nikad veći podstrek srpskim sportistima u Tokiju

Na samom početku Olimpijskih igara, Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama kojom su povećane nagrade za osvojene medalje.

Najveće novčane nagrade za osvajače medalja u istoriji srpskog sporta iznose: 70 000 evra za osvojenu zlatnu medalju, 60 000 evra za osvojeno srebro, a osvajači bronzane medalje biće nagrađeni sa po 50 000 evra. Time je visina nagrada duplirana u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

„Država Srbija je uvek uz naše najbolje sportiste, što smo tokom prethodnih godinu dana jasno pokazali, prvo sa nikad većom pomoći sistemu sporta kako bi se što lakše prebrodili izazovi pandemije, a sada drastičnim povećanjem nagrada za osvajače medalja. Ostvarili smo prioritetni cilj da se naši sportisti za Olimpijske i Paraolimpijske igre pripremaju u najboljim mogućim uslovima i svakodnevno im bili na raspolaganju za ispunjenje svih njihovih potreba tokom pripremnog procesa. Uredbom kojom povećavamo nagrade za osvajače medalja želimo da pružimo dodatnu podršku i podstrek našim najboljim sportistima. Srbija je lider u regionu po izdvajanjima za osvojene medalje, i u samom svetskom vrhu. Visina nagrade je duplirana u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine i identična za osvajače odličja u ekipnim i pojedinačnim sportovima, kao i za olimpijce i paraolimpijce. Sada nam preostaje da uživamo u nastupima naših najboljih sportista na Olimpijskim igrama i svim srcem zajedno navijamo za njih”, izjavio je ministar Udovičić.

Top