Ministar Udovičić sa predsednicima evropskog i svetskog stonog tenisa - Gradimo još jače poverenje međunarodnih sportskih organizacija u Srbiju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se predsednicom Svetske stonoteniske federacije Petrom Sorling i predsednikom Evropske stonoteniske unije Pedrom Migelom Mourom koji su u poseti Beogradu povodom održavanja Evropskog prvenstva za mlade u stonom tenisu.

„Poseta predsednice Svetske stonoteniske federacije i predsednika Evropske stonoteniske unije našoj zemlji dokaz je prepoznavanja Srbije kao odgovornog domaćina velikih takmičenja, ali i naše odlučnosti za nastavak ulaganja u dalji razvoj ovog sporta. Organizacija međunarodnih sportskih takmičenja, posebno za mlađe kategorije, svakako doprinosi promociji sporta, u ovom slučaju stonog tenisa, a Evropsko prvenstvo u stonom tenisu za mlade je i prava prilika da se Srbija još jednom pokaže kao odličan domaćin. Naravno, neprocenjiva je podrška međunarodnih sportskih organizacija koje su nam još jednom ukazale poverenje i prepoznale naš trud, napredak i spremnost da organizujemo još jedno u nizu velikih sportskih takmičenja u Srbiji. Vlada Republike Srbije sistemski ulaže i podržava razvoj i popularizaciju svih sportova, te je ovo takmičenje svakako još jedan način da animiramo što veći broj dece da se bave sportom, konkretno stonim tenisom”, izjavio je ministar Udovičić.

Evropsko prvenstvo za mlade u stonom tenisu okupilo je u Beogradu 540 takmičara iz 44 zemlje. Srbiju predstavlja 20 najboljih mladih stonotenisara koji predstavljaju budućnost srpskog stonog tenisa.

 

Top