Ministar Udovičić sa novoimenovanim ambasadorom Turske Hamijem Aksojom – Nastavljamo sa uspešnom saradnjom u oblastima omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Turske u Srbiji Nj. E. Hamijem Aksojom i tom prilikom razgovarao o produžetku intenzivne i bogate saradnje vezane za sve aspekte oblasti omladine i sporta, kao i o budućim zajedničkim aktivnostima.

Ministar Udovičić i ambasador Aksoj iskazali su potpunu spremnost da se dalja implementacija Sporazuma o saradnji u oblastima omladine i sporta bazira na razmeni iskustava i informacija stručnjaka dveju zemalja, organizovanje priprema sportista, kao i povezivanje mladih kroz omladinske kampove i volonterske akcije. Sagovornici su razgovarali i o uticaju pandemije na mlade i sport u Srbiji i Turskoj.

Ministar Udovičić je istakao da je prilikom nedavnog susreta sa turskim kolegom dr Mehmetom Muharemom Kasapogluom na marginama Etnosport foruma u Istanbulu imao sadržajan razgovor o budućim zajedničkim projektima, koji bi dodatno ojačali uspešnu bilateralnu saradnju.

Top