Ministar Udovičić sa novoimenovanim ambasadorom Republike Koreje – Zajednička rešenost da se formalizuje saradnja

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i novoimenovani ambasador Republike Koreje u Srbiji  Nj. E. Đeung Li sastali su se danas i tom prilikom razgovarali o formalizaciji saradnje u oblastima omladine i sporta koja bi dodatno ojačala bilateralne odnose dveju zemalja u budućnosti.

Na samom početku ministar Udovičić poželeo je dobrodošlicu ambasadoru Liju, uz očekivanje da će svojim angažovanjem doprineti da se intezivira saradnja Republike Srbije i Republike Koreje iz nadležnih oblasti Ministarstva omladine i sporta.

Ministar Udovičić i ambasador Li su se tokom konstruktivnog razgovora osvrnuli na Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo za košarkašice koji su održani u Beogradu i na kojima su učestvovali i južnokorejski sportisti. Ambasador Li je pohvalio izuzetnu organizaciju pomenutih takmičenja i istakao da je Srbija prepoznata u svetu kao zemlja gostopromistva i kao izuzetan organizator najvećih sportskih takmičenja. Ministar je istakao da su ulaganja u srpski sistem sporta rekordna, da se grade novi kapitalni sportski objekti, da se u našoj zemlji organizuju najprestižnija međunarodna sportska takmičenja i da je Srbija spremna da ugosti sportiste iz celog sveta. Ministar Udovičić je uputio otvoreni poziv južnokorejskim sportistima da se za najveća takmičenja pripremaju u Srbiji, a mlade da posete našu zemlju i da se povežu sa svojim vršnjacima iz Srbije.

Na kraju, sagovornici su izrazili zajedničku rešenost da u narednom periodu iniciraju formalizaciju saradnje kako bi pospešili razmenu znanja i iskustava iz oblasti omladine i sporta između Srbije i Južne Koreje.

Top