Ministar Udovičić sa ambasadorom Rusije o intenziviranju saradnje u oblasti omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Republike Srbije susreo se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji, Nj. E. Aleksandrom Bocan-Harčenkom, i srdačno i otvoreno razgovarao o intenziviranju bilateralne saradnje u oblastima omladine i sporta.

Veliki korak u tom pravcu je i Memorandum o saradnji u oblasti sporta između resornih ministarstava Ruske Federacije i Republike Srbije, o čijem potpisivanju su konstruktivno razgovarala dva zvaničnika.

Razmotrene su i druge opcije i potencijali za produbljivanje prijateljskih odnosa dve zemlje, poput razmene znanja, iskustava i primera dobre prakse u oblastima sportske medicine, primene nauke i tehnologije u sportu, obučavanja sportskih stručnjaka, strateškog planiranja u razvoju sportske infrastrukture, organizacije sportskih događaja i borbe protiv negativnih pojava u sportu.

Srbija već ima potpisan sporazum o saradnji sa Federalnom agencijom za mlade Ruske Federacije, pa je obostrano izražena želja za još širom realizacijom projekata u oblasti omladinskih kampova i razmeni mladih, kao i razmeni iskustava u omladinskom preduzetništvu i povećanju zapošljivosti mladih, volonterizmu i aktivizmu mladih.

 

Top