Ministar Udovičić posetio opštinu Žabalj, družio se sa mladim sportistima i školi i klubovima uručio sportsku opremu

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas opštinu Žabalj i sa opštinskim i sportskim funkcionerima i sportistima otvoreno i odgovorno razgovarao o daljoj saradnji na unapređenju sistema sporta i stvaranju novih mogućnosti za razvoj perspektive mladih.

Tom prilikom je posetio FK „Bačka 1923“ iz Đurđeva, Osnovnu školu „Miloš Crnjanski“ u Žablju i družio se sa mladim sportistima KK „Difens“ iz Žablja i RK „Hajduk“ iz Čuruga.

Školi koju pohađa 872 učenika dodeljen je vredan komplet opreme za školski sport koji sadrži dva bezbedna gola, košarkaške table sa obručevima, španere i mrežu za odbojku i 40 lopti za četiri kolektivna sporta.  Članove pomenutih klubova takođe je obradovala oprema koju im je uručio ministar Udovičić.

„Došli smo danas u opštinu Žabalj da se družimo sa sportistima i učenicima i lično se uverimo kako funkcionišu lokalni klubovi i kako žive mladi ljudi u ovim sredinama. Želimo da im omogućimo da imaju što bolje uslove za bavlje fizičkim aktivnostima, časove nastavne i vannastavne sportske aktivnosti i treninge“, rekao je tom prilikom ministar Udovičić.

„Izuzetno je važno, na tome insistiram, da bude prioritet lokalnim samoupravama da svakom detetu u Srbiji omogućimo da se besplatno bavi sportom, i zato ćemo nastaviti da obilazimo gradove i opštine širom Srbije i da poboljšavamo uslove u sportskim objektima i fiskulturnim salama. Stalna podrška sportistima i mladima je preduslov za njihov kvalitetniji život i rad, a samim tim i za sigurniju budućnost i ostvarenje snova, ovde, u našoj Srbiji“, zaključio je ministar.

 

Top