Ministar Udovičić poručio mladima: „Vakcinišite se za život, za slobodu, za zagrljaje”

Ministarstvo omladine i sporta, uz pomoć Ministarstva zdravlja, danas je u Beogradu organizovalo akciju vakcinacije mladih u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Sve vreme uz mlade, koji su došli da podrže borbu protiv Kovida 19, bio je ministar Vanja Udovičić.

„Cilj Ministarstva omladine i sporta je da motiviše mlade da se vakcinišu jer to je preduslov da se u naše živote vrate sve one stvari koje najviše nedostaju upravo mladima - zagljaj, druženje, okupljanja, izlasci, odlasci na utakmice, koncerte, u pozorište, na putovanja. Mladost je neustrašiva, ima svoje potrebe i uživanja, ali zato i jeste posebna, pa danas odavde pozivamo sve mlade da nam se priključe, da bi ponovo imali sve one osmehe, doživljaje, avanture, žurke, traženja i davanja, a vakcinacija je upravo preduslov svemu tome. Nakon Beograda bićemo i u drugim gradovima Srbije da pokažemo da mladi prepoznaju motive kako da pobedimo ovu pošast. Zato ne čekajte, već se vakcinišite - za život, za slobodu, za zagrljaj, pune amfiteatre, hale, stadione, pozorišta”, izjavio je ministar Udovičić.

Ministar Udovičić se ovom prilikom još jednom zahvalio svim doktorima i medicinskim radnicima na svemu što rade i borbi za svaki život. Takođe, Udovičić je naglasio da su ministar zdravlja Lončar, premijerka Brnabić i predsednik Vučić omogućili ono što gotovo nijedna zemlja nije, a to je da svi, pa i mladi Srbije, danas imaju izbor svih vakcina i time mogućnost da sačuvaju i svoje, ali i zdravlje drugih.

Top