Ministar Udovičić - Nastavljamo sa ulaganjima u sportsku infrastrukturu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas završne radove na atletskoj stazi nacionalnog trening centra kraljice sportova u Beogradu.

„Nastavljamo sa ulaganjima u sportsku infrastrukturu, kako bismo svakodnevno proširivali sve brojniju sportsku porodicu Srbije, jer Srbija jeste zemlja koju prepoznaju kao zemlju sporta i šampiona. Atletska dvorana je dom srpske atletike, mesto gde se najmlađi upoznaju sa kraljicom sportova, ali i centar koji ispunjava sve uslove za vrhunsko bavljanje atletikom i organizaciju međunarodnih atletskih takmičenja. Ulaganjem u izgradnju spoljašnje atletske staze dajemo dodatnu vrednost ovom modernom sportskom objektu gde treniraju i stasavaju novi atletski šampioni, koja je jedinstveni regionalni centar.

Nakon veoma uspešnog domaćinstva Evropskog prvenstva u atletici u dvorani pre četiri godine, u martu ćemo biti domaćini i Svetskog dvoranskog prvenstva, što je dokaz da međunarodne sportske organizacije prepoznaju Srbiju kao zemlju koja ima sve kapacitete da ugosti ceo svet i bude pouzdan partner na svetskom nivou za organizaciju najprestižnijih atletskih takmičenja”, izjavio je ministar Udovičić.

Top