Ministar Udovičić na otvaranju Nacionalnog trening centra Snuker saveza Srbije

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović prisustvovali su otvaranju novih prostorija i Nacionalnog trening centra Snuker saveza Srbije.

Događaju su prisustvovali i državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, pomoćnik ministra Darko Udovičić, predstavnici Saveza sportova Savskog venca, članovi UO Snuker saveza, igrači i prijatelji ovog sporta. Snuker savez Srbije će od sada koristiti odgovarajući prostor, od oko 300 metara kvadratnih u Ustaničkoj ulici.

"Otvaranjem nacionalnih centara pokazujemo da nam je svaki sport podjednako bitan, želimo da imamo nacionalne trening centre širom Srbije, pa tako i u Beogradu. Da naša deca imaju priliku, kako da gledaju vrhunske sportiste, tako i da krenu njihovim stopama, da svaki sport dobije svoju bazu i da se naši sportisti pripremaju u Srbiji, da ne idu u inostranstvo, da ne trošimo naše pare negde drugde već da sportisti iz drugih zemalja dolaze u naše centre", istakao je ministar Udovičić.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović je istakla da ova opština kroz projekat „Pronađi snagu i pokreni se“ nastoji da približi razne sportske programe svojim građanima i da ih podstakne, a naročito decu i mlade, da svoje slobodno vreme provode baveći se sportskim aktivnostima. Ona je dodala da je baza svakog jakog sporta upravo na lokalu, te da će danas biti potpisan i protokol o saradnji između Saveza sportova Savski venac i Snuker saveza Srbije, kako bi se obezbedili što bolji uslovi za buduće snukeriste sa Savskog venca i u isto vreme ojačao Sportski savez Savskog venca.

Protokol su potpisali Vladimir Kolaković predsednik Snuker saveza Srbije i  Miloš Macura sekretar Saveza sportova Savski venac.

Na kraju događaja, svima koji su pomogli da Snuker savez Srbije dobije Nacionalni trening centar, uručene su zahvalnice.

Top