Ministar Udovičić na otvaranju fiskulturne sale OŠ „Živadinka Divac“ u Stanovu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Kragujevac, gde je sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem  u Osnovnoj školi „Živadinka Divac“ u Stanovu, svečano otvorio novu fiskulturnu salu. Škola je osnovana daleke 1910. godine, a pohađa je 490 učenika.

Fiskulturna sala u Stanovu ima veliki značaj za učenike, jer prvi put dobijaju moderno opremljen prostor u kojem će moći na efikasan način da se realizuju časovi fizičke kulture i dodatne aktivnosti. Takođe, ova školska sala je važna za sve meštane Stanova, jer će u njoj biti organizovani treninzi i utakmice, kako za rekreativni tako i za profesionalni sport.

Na poklon đacima OŠ “Živadinka Divac”, ministar Udovičić je uručio četrdeset lopti za četiri sporta - fudbal, košarku, rukomet i odbojku.

,,Puno mi je srce kada vidim ovoliko dece, kada vidim koliko vole sport. U prethodne četiri godine uspeli smo da povećamo broj dece u sistemu školskog sporta sa 120.000 na 170.000, a želja nam je da ove godine taj broj bude još veći i zato intenzivno radimo na tome da u većoj meri promovišemo sport i rekreaciju među najmlađima i da ih motivišemo da se uključe i aktiviraju! Sport stvara zdrave navike i uči decu pravim vrednostima. Svakako preduslov za to je kvalitetna sportska infrastruktura i izuzetno sam zahvalan i gradonačeniku Nikoliću što je omladinu i sport stavio u vrh prioriteta razvoja Grada Kragujevca.", rekao je Udovičić.

 

 

Top