Ministar Udovičić na obeležavanju 110. godišnjice rada izviđača u Srbiji – Tradicija humanosti i solidarnosti kojom se svi ponosimo

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je na obeležavanju 110. godišnjice rada izviđačke organizacije u Srbiji.

„Biti deo organizacije čija je tradicija duga više od jednog veka je privilegija, ali i odgovornost. Vi ste najbolji primer kako se jedna plemenita ideja o negovanju ljudskosti može razviti u pokretačku snagu jednog društva i živeti i trajati sa pojedincima koji ovu planetu čine boljim mestom za život. Hvala vam na vremenu, energiji i posvećenosti koje nesebično ulažete u društvenokorisne i volonterske aktivnosti, i što ste u najtežim izazovima bili uz svoje sugrađane, da im pomognete i date sve od sebe.

Na svima nama je zadatak da i buduće generacije stasavaju verujući u ideje solidarnosti i humanosti, verujući u snagu zajedništva i prijateljstva. Vi ste u vremenima najvećih izazova pokazali da ste tiha snaga našeg društva, na koju se uvek mogu osloniti vaša porodica, komšije, sugrađani. Odatle potiče i moja uverenost da neki novi mladi ljudi koji dolaze, imaju od koga da uče o najvišim ljudskim vrednostima, i stvaraju izviđačku budućnost kojom ćemo se, kao i do sada, svi ponositi. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da vam pruža podršku i bude vaš iskreni prijatelj. Želim vam mnogo sreće i uspeha u daljem radu”, istakao je u svom obraćanju ministar Udovičić.

Ministru Udovičiću je zatim u znak zahvalnosti na saradnji, u ime Saveza izviđača Srbije, uručen Zlatni izviđački znak sa vencem.

Top