Ministar Udovičić i predsednik Međunarodne gimnastičke federacije Vatanabe - O daljoj popularizaciji i razvoju gimnastike u Srbiji

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa predsednikom Međunarodne gimnastičke federacije Morinarijem Vatanabijem i čelnim ljudima Gimnastičkog saveza Srbije i tom prilikom razgovarao o daljoj popularizaciji gimnastike na globalnom nivou i animiranju sve većeg broja dece i mladih da se bave gimnastičkim sportom.

Ministar Udovičić je čestitao gospodinu Vatanabiju na skorašnjem reizboru na mestu  predsednika Međunarodne gimnastičke federacije i poželeo mu još puno uspeha u daljem radu.

Gospodin Vatanabe boravi u Srbiji kako bi doprineo većem razvoju i afirmaciji srpske gimnastike, kako bi se što više dece i mladih uključilo u gimnastički sport. Teme sastanka bile su i unapređenje infrastrukture gimnastičkih sportova u Srbiji, kao i dalje usavršavanje stručnog kadra Gimnastičkog saveza Srbije, kako bi se što pre uspostavili puni kapaciteti za razvoj ovog sporta. Tokom sastanka, sagovornici su razmatrali posebne uslove treniranja i takmičenja sa kojima se sportisti širom sveta suočavaju u toku pandemije i koji su sve koraci preduzeti kako bi se sport neometano razvijao na globalnom nivou. Složili su se da se do najboljih rezultata i napretka u sportu dolazi samo kada se izazovi rešavaju ujedinjeno i integrisanim pristupom.

Ministar Udovičić istakao je da Vlada Republike Srbije sistemski ulaže u razvoj i popularizaciju sporta kako bi se stvarali sve bolji uslovi za bavljenje fizičkom aktivnošću, sa posebnim naglaskom na animiranje sve većeg broja dece da se bave sportom.

Top