Ministar sporta Zoran Gajić u poseti DIF-u

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu proslavio je 84. rođendan i ujedno organizovao 21. Međunarodnu Naučnu Konferenciju pod nazivom: „Međunarodna konferencija nauke o sportu, fizičkom vaspitanju i zdravlju“. Otvaranju naučnog skupa u Amfiteatru DIF-a prisustvovao je i ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić i tom prilikom pozdravio sve prisutne rečima:

“Posebno mi je zadovoljstvo što mogu u ime Ministarstva sporta Republike Srbije da pozdravim ovaj skup naučnih i društvenih radnika za koji svi vjerujemo da će rezultati njegovog rada biti značajan prilog i podsticaj za dalje istraživanje i naučnu obradu u oblasti sporta, fizičkog vaspitanja i zdravlja. Ova međunarodna koferencija okupila je ljude od struke i nauke, dobar broj sa domaćim i međunarodnim referencama prvaka u svojoj profesionalnoj oblasti, što je snažan garancijski i konkurentni izazov. Ovo je prilika da pred ovako brojnim auditorijumom mislećih i odgovornih glava proverimo i svoje stavove i svoja razmišljanja i da o ozbiljnoj temi progovorimo ozbiljno. Imam prijatnu dužnost da izrazim veliku zahvalnost svim autorima referata među kojima su i eksperti iz inostranstva.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, naučno-obrazovna institucija, koja u kontinuitetu, od 1946. godine, obrazuje visokoškolske kadrove za fizičko vaspitanje u školama, sport i rekreaciju i na koju smo svi ponosni, danas proslavlja 84. rođendan jer koreni Fakulteta sežu od 1938. godine kada je formirana prva jednogodišnja škola za obrazovanje kadrova iz naše struke, odnosno do 1939. godine kada je počela sa radom Škola za telesno vaspitanje u rangu više škole. Tokom svih ovih godina Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu neprestano se razvijao, aktivno učestvovao u stvaranju kadrova koji čine temelj našeg fizičkog obrazovanja, uvek postavljao sve stručne i organizacione potencijale u službu sporta.

Ponosni smo na rad Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, na  zagalanje, inovativnost, konstantnost svih ljudi koji su proneli slavu ove institucije koja je simbol sportskog obrazovanja u Srbiji. Srećan rođendan jednoj od najdugovečnijih, najuglednijih i najuticajnijih sportskih naučno-obrazovnih institucija u ovom delu Evrope uz mnogo lepih želja u daljem radu i postojanju. Želim vam da put šampiona koji trasirate više od osam decenija nastavite i u duhu dobre tradicije ostanete verni standardima koje ste postavili” – rekao je ministar Gajić koji je i sam bio student ove institucije gde je stekao zvanje profesora.

Top