Ministar sporta Zoran Gajić ugostio je predsednika udruženja "Centra za nestalu i zlostavljanu decu" Igora Jurića i njegovu saradnicu Aleksandru Šandor

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić sa članovima kabineta državnim sekretarom Markom Kešeljem, posebnim savetnikom ministra Dejanom Bojovićem i šefom kabineta Jovanom Kneževićem ugostio je predsednika udruženja "Centra za nestalu i zlostavljanu decu" Igora Jurića i njegovu saradnicu Aleksandru Šandor.

Tema razgovora bila je bezbednost dece u sportu. Predsednik udruženja "Centra za nestalu i zlostavljanu decu" Jurić predložio je i predočio saradnju na koncipiranju i održavanju edukativnih aktivnosti u sportskim klubovima na temu nasilja u sportu, za ciljne grupe trenere i drugo osoblje, decu i roditelje. Predložena je zajedničku kampanja, uz učešće naših sportista i ostalih partnera (sportski klubovi) za podizanje svesti i borbu protiv nasilja nad decom i mladima u sportu.

Dogovoreno je potpisivanje Memoranduma o saradnji koji će obuhvatiti navedene predloge, kao i da se omoguće sportske aktivnosti za decu koja koriste usluge “Dnevnog boravka”. Reč je o deci sa problemima u ponašanju kojima bi sportske aktivnosti na nedeljnom nivou značile i za razvijanje pozitivnih oblika i modela ponašanja kako bi se lakše suočavali sa izazovima u njihovom odrastanju, kao i pripadanje vršnjačkoj grupi.

Zajednički zaključak je da važno da se maloletnicima pored stručne pomoći (indivudalne i grupne), slobodno vreme ispuni na pozitivan i društveno prihvatljiv način i da je jedno od rešenja upravo sport.

Top