Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio prvu Međunarodnu konferenciju sportske medicine koja se održava u Srbiji

Međunarodna konferencija sportske medicine po prvi put održava se u Srbiji, u organizaciji Aspetara i Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, biće održana od  21.  do  23.  maja  u  Sava  Centru  u  Beogradu,  pod  pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

,,Kongres će biti prilika ne samo za promociju Srbije, već i da se domaća stručna javnost upozna sa svetskim trendovima u lečenju sportskih povreda, da naši lekari uspostave saradnju sa najpoznatijim svetskim lekarima i da njihovo znanje prenesu u našu zemlju.“, rekao je Udovičić.

Cilj  konferencije  je  uspostavljanje,  pre svega,  saradnje  između  dve  zemlje  i  razmena  iskustava  u  oblasti savremene  medicine  sporta  i  rehabilitacije.  Imajući  u  vidu  potrebe rekreativnog  i  profesionalnog  sporta,  u  smislu  održavanja zdravlja populacije ali i unapređenja sportskih  performansi u vrhunskom sportu, konferencija ima za cilj da da nove smernice u oblasti sportske medicine i rehabilitacije.

,,Posebno mi je drago što mogu da naglasim da i Srbija ima veliku tradiciju u ovoj oblasti i da su naši stručnjaci izuzetno cenjeni u svetu. Srbija je već sportski lider u ovom delu Evrope, a želimo da postanemo i lider u oblasti sportske medicine. Veoma  sam  zahvalan  državi  Katar  i  klinici  „Aspetar’’ što  su  nas prepoznali kao iskrenog partnera i prijatelja, a nakon konferencije radićemo na produbljivanju saradnje“, zaključio je Udovičić.

Top