Legende se ne zaboravljaju: Udovičić poklonio dresove sa brojem 90 Stankoviću i Grozdanoviću!

Stanković i Grozdanović stigli su u kabinet ministra ne znajući ni povod prijema niti da će tamo biti zajedno, a Udovičić ih je dočekao sa poklonima i uručio im dresove sa brojem 90 koji simbolično označavaju i broj godina koje su napunili 2015.

„Izuzetna mi je čast da sam imao priliku da ugostim legende srpskog sporta. Vi ste naši uzori, svi smo učili od vas i želeli da postignemo makar deo vaših uspeha kada smo počinjali svoje sportske karijere. Još uvek se sećam svoje prve olimpijske medalje i oduševljenje činjenicom da mi je istu lično dodelio Bora Stanković“, rekao je Udovičić.

Udovičić, Stanković i Grozdanović 1

Udovičić je istakao da je vrlo važno da se sećamo sportskih legendi i ljudi koji su godinama gradili temelje srpskog srpskog na kojima i danas počivaju uspesi novijih generacija.

Bora Stanković se smatra jednim od očeva srpske košarke. Pored igračke karijere, gotovo pola veka je radio kao kao funkcioner u Košarkaškom savezu Jugoslavije, Međunarodnoj košarkaškoj federaciji i Međunarodnom olimpijskom komitetu. Odlikovan je nemačkim Zaslužnim krstom, francuskom Legijom časti, Ordenom za Jugoslaviju prvog stepena, a nedavno je dobio i nagradu za životno delo.

Udovičić, Stanković i Grozdanović 3

S druge strane, Sava Grozdanović je u Jugoslaviji i Grčkoj, sa klubovima i reprezentacijama osvojio ukupno 32 medalje i smatra se osnivačem jugoslovenske odbojke. Jugoslovenska ženska reprezentacija je na čelu sa njim osvojila prvu internacionalnu medalju u odbojci, davne 1951.

Top