Isplaćene nagrade za osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju - Rekordan broj osvojenih medalja za Srbiju prate nikad veći iznosi novčanih nagrada

Danas je na sednici Vlade Republike Srbije doneto Rešenje o dodeli novčanih nagrada za sportske rezultate za osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, u iznosu od ukupno 2.580.000 evra. Rekordan broj osvojenih medalja za Srbiju prate i nikad veći iznosi novčanih nagrada za osvajače, koji su danas svima isplaćeni.

Prema prethodno donetoj Uredbi o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama povećan je iznos nagrada, tako da su ovog puta osvajači zlatne medalje dobili po 70.000 evra, osvajači srebrne po 60.000 evra, a svima koji su osvojili bronzu isplaćeno je po 50.000 evra, čime su duplirani iznosi nagrada u odnosu na Olimpijske igre u Londonu.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju zlatnu medalju za Srbiju osvojili su taekvondistkinja Milica Mandić, karatistkinja Jovana Preković i vaterpolisti, srebro je osvojio strelac Damir Mikec, a bronzano odličje taekvondistkinja Tijana Bogdanović, basketaši 3na3, strelac Milenko Sebić, rvač Zurabi Datunašvili i odbojkašice.

 

Top