DRŽAVA NASTAVLjA DA STVARA BOLjE USLOVE ZA DECU! Ministar Udovičić posetio Svilajnac, Rekovac, Paraćin i Kruševac gde se gradi novi stadion: Nikada ne odustajte od svojih snova!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nastavio je svoju redovnu akciju obilazaka lokalnih samouprava širom Srbije današnjom posetom Svilajncu, Rekovcu, Paraćinu i Kruševcu.

Nastavljeno je kontinuirano opremanje školskih fiskulturnih sala u sklopu redovnog programa Ministarstva omladine i sporta, te su nove, vredne komplete sportske opreme i rekvizita danas dobile Srednja škola u Svilajncu, Ekonomsko – trgovinska i Tehnološka škola u Paraćinu, kao i Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” u Kruševcu.

Tokom posete, ministar je obišao nove sportske terene u Rekovcu čiju je rekonstrukciju finansiralo Ministarstvo omladine i sporta, kao i radove na izgradnji stadiona FK “Jedinstvo” u Kruševcu i istakao značaj ulaganja u sportsku infrastrukturu.

“Cilj Ministarstva omladine i sporta je da iz godine u godinu raste broj dece širom naše Srbije kojima će sport biti dostupan pre svega u fiskulturnim salama i na sportskim terenima u njihovom mestu. Upravo se tu i prave prvi sportski koraci i stvaraju budući šampioni i reprezentativci. Konstantnim ulaganjem u sportsku infrastrukturu radimo na stvaranju što boljih uslova za bavljenje sportom na lokalu i zadovoljstvo mi je da vidim da postižemo vidljive i željene rezultate.

Postavljamo nove standarde i gradimo još uspešniju budućnost srpskog sporta. Nastojimo da podstičemo naše najmlađe da se bave fizičkom aktivnošću, jer samo tako mogu da steknu zdrave navike i da im sport bude svakodnevni izbor”, izjavio je ministar Udovičić.

Top