Darko Stanić na konferenciji za medije povodom prvog hakatona na temu neformalnog obrazovanja

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Darko Stanić, prisustvovao je danas konferenciji za medije u Medija centru Vojvodine u Novom Sadu, povodom prvog hakatona na temu neformalnog obrazovanja. Hakaton organizuje NAPOR u okviru projekta „Omladinski rad izvan okvira“, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i programa Erazmus plus Evropske komisije a u partnerstvu sa Startit centrom Novi Sad i OPENS 2019, od 19. do 21. januara.

 „Ministarstvo omladine i sporta podržava projekte i programe kroz koje se kontinuirano edukuju mladi i unapređuje njihov profesionalni razvoj na kreativan i inovativan način, i pruža sistemsku podršku udruženjima koje rade na unapređenju položaja mladih u svojoj zajednici.“, rekao je novinarima državni sekretar Stanić.

Hakaton je događaj na kome će se okupiti praktičare/ke u omladinskom radu i neformalnom obrazovanju, naročito oni koji koriste online učenje u svom radu, i mladi stručnjaci iz oblasti internet tehnologija, kako bi zajednički razvijali ideje za nove online alate u ovoj oblasti. Tokom 48 sati trajanja hakatona, učesnici/ce će raditi u timovima na idejama koje prvenstveno treba da poteknu od omladinskih radnika/ca, trenera/kinja, edukatora/ki sa iskustvom u online učenju. Na kraju će svi timovi predstaviti razvijene ideje pred žirijem koji će odabrati pobednike.

„Naš glavni cilj je da pomognemo mladima u ostvarivanju njihovih životnih planova i u pronalaženju svog mesta u društvu, a NAPOR smatramo jednim od značajnih partnera na putu ostvarenja ovih ciljeva.

Današnji događaj, hakaton, koji NAPOR organizuje odlična je prilika za povezivanje mladih sa stručnjacima iz oblasti informacionih tehnologija, kako bi se iskoristio kreatvini i stručni potencijal sa obe strane, a sve sa ciljem približavanja različitih edukativnih programa mladima. Zato smo danas ovde da pozovemo učesnike, naročito mlade IT stručnjake, da se aktivno uključe u kreiranje inovativnih alata.“, istakao je Darko Stanić.

Top