Вести - Март 2015

Представљен „Водич за рад са осетљивим групама младих“

Датум: 30.03.2015 | Категорија: Активности, Омладина,

Министартсво омладине и спорта и Мисија ОЕБС-а у Србији промовисали су данас публикацију „Водич за рад са осетљивим групама младих“. Водич представља алат за остваривање инклузивне омладинске политике, истакла помоћник министра за омладину Снежана Клашња.
Детаљније

Удовичић честитао рвачима освајање медаља на ЕП: Одлична генерација младих рвача

Датум: 29.03.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је репрезентативцима Србије у рвању Виктору Немешу и Владимиру Станкићу на освајању златне и сребрне медаље на Европском првенству за такмичаре до 23 године у Пољској.
Детаљније

Удовичић отворио клуб за младе у Крушевцу

Датум: 27.03.2015 | Категорија: Активности, Омладина,

„Стратегија за младе по први пут није рађена у кабинетима и иза затворених врата, већ у отвореном директном разговору са младима широм Србије. То је добар знак који млади препознају, али пред свима нама је много посла како бисмо испунили оправдана очекивања младих“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић који је данас у Крушевцу отворио клуб за младе.
Детаљније

Боровчанин: Повратак домова омладине

Датум: 27.03.2015 | Категорија: Активности, Омладина,

Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин најавио је данас на свечаности отварања Омладинског клуба у Врњачкој Бањи да ће млади широм Србије добити сличне центре, како би имали на располагању адекватан простор.
Детаљније

Удовичић честитао Тијани Богдановић освајање сребрне медаље на Европском првенству

Датум: 26.03.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је репрезентативки Србији у теквонду Тијани Богдановић освајање сребрне медаље на Европском првенству у олимпијским дисциплинама у Наљчику у Русији.
Детаљније

Министар омладине и спорта Вања Удовичић у оквиру пројекта за запошљавање младих у Србији посетио компанију Бамби у Пожаревцу

Датум: 25.03.2015 | Категорија: Активности, Омладина,

,,Данас смо обиласком Бамбија скренули пажњу на значај пољопривреде и прехрамбене индустрије у Србији. Пољопривреда и прехрамбена индустрија у стварању друштвеног производа Србије учествују са око 17%, и зато је важно да подстакнемо велике компаније попут Бамбија да дају шансу младим стручњацима, како бисмо повећали БДП наше земље, а не поклањали наше стручњаке другима. Овде, у Пожаревцу, трећина незапослених су управо млади“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.
Детаљније

Омладинска конференција Европске уније

Датум: 25.03.2015 | Категорија: Омладина,

У циљу успостављања и унапређења међународне сарадње и европских интеграција у области омладинске политике, Министарство омладине и спорта настоји да буде активни део свих међународних активности од значаја за младе, дајући допринос у креирању европске политике за младе и побољшању целокупног друштвеног положај омладине у нашој земљи.
Детаљније

Отворено глобално такмичење у решавању студије случаја

Датум: 25.03.2015 | Категорија: Активности, Омладина,

Државни секретар Министарства омладине Ненад Боровчанин отворио је данас Прво глобално такмичење у решавању студије случаја у југоисточној Европи и указао да је Србија деценијама урушавана, али да сада успешно излази из друштвеног "нокдауна" захваљујући политици Владе Србије.
Детаљније

Удовичић с помоћником хрватског министра за спорт: Унапређење регионалне сарадње у области спорта

Датум: 23.03.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас с Томиславом Пашквалином, помоћником министра за спорт у Влади Републике Хрватске. Саговорници су констатовали да је сарадња Србије и Хрватске у области спорта добра, али да свакако треба радити на њеном интензивирању у обостраном интересу. Хрватска страна је исказала посебно интересовање за искуства Србије и примере добре праксе у домену програмског финансирања спорта. 
Детаљније

Страница 1 од 4

Архива вести