Отворено глобално такмичење у решавању студије случаја

Отварајући такмичење, Боровчанин је поручио да су млади ти који могу да реше "случај Србија", као што на том такмичењу решавају случајеве задате од највећих светских компанија.

"Последње две деценије поплавили су нас нестручност, незнање, неморал… Због свега тога Србија је постала тежак случај на чијем решавању сада сви заједно треба да радимо", рекао је Боровчанин и нагласио да су "млади ти који могу да реше случај Србија, као што на овом такмичењу решавају случајеве задате од највећих светских компанија".

Државни секретар је подсетио да су темеље државе чији смо наследници изградили управо млади, и истакао да младе генерације имају прилику да учествују у реформама које спроводи председник Владе Србије Александар Вучић и то директно, јер ће, како је казао, сви предлози решења које млади имају бити уважени.

"Србија има велики потенцијал у разним природним и материјалним ресурсима, али је свакако омладина она највећа снага и потенцијал нашег друштва", поручио је Боровчанин, оцењујући да до сада младалачка енергија и креативне идеје нису долазиле до изражаја, јер су на сцени били полтрони, чланови и подобни, уместо оних са резултатом и радом.

Такмичење у решавању студије случаја Belgrade Business International Case Competition (BBICC) данас је званично отворено на Факултету органзационих наука.

BBIC је светско такмичење у решавању пословне студије случаја, једино таквог карактера у целој југоисточној Европи.

Top