Удовичић: У Караташу смештено 300 људи 

Датум: 20.09.2014 | Категорија: Активности,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић изјавио је да је у кампу Караташ код Кладова тренутно смештено више од 300 људи. Према његовим  речима, овај центар је, чим се указала потреба, отворио своја врата за становништво евакуисано из Текије и припаднике војске који помажу угроженима.

„Одмах смо ставили на располагање све капацитете, и сарађујемо с општином, војском и  локалним штабом за ванредне ситуације како бисмо на најефикаснији начин помогли људима који су морали да напусте своје домове услед поплаве и клизишта у Текији код Кладова. Камп Караташ, поред евакуисаних лица која су овде смештена, и војска која помаже народу користи као своју базу“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Од 70 људи који су првобитно потражили помоћ у Караташу, у кампу је остало 25 чији су домови најугроженији. Камп служи и као база за 285 војника и припадника јединице за чишћење терена РТБ Бор, који помажу у отклањању последица поплаве и клизишта.

Министар је захвалио запосленима и руководству Завода за спорт који даноноћно помажу смештенима у Караташу, као и војсци, радницима хидроелектране Ђердап и РТБ Бор и становништву околних места који су се ангажовали да помогну житељима Текије.

Назад

Архива вести