Олимпијски дан у Хајд парку

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, са сарадницима, присуствовао је данас на манифестацији "Олимпијски дан", која се ове године одржава под слоганом "Трчимо заједно", на Трим стази у београдском Хајд парку.

Олимпијски комитет Србије је овај догађај организово поводом обележавања рођендана Међународног олимпијског комитета, који се обележава у 206 земаља света, а у нашој земљи је прослављен 23. пут.

“Данас смо овде да свима покажемо да је бављење спортом највећа инвестиција у здрав и успешан живот. Наш заједнички задатак , не само данас већ сваког дана, је да што више деце изведемо напоље, да трче, играју фудбал, кошарку, тенис, да пливају, да се баве спортом и тако развијају и дух и тело. А можда једног дана као врхунски спортисти освајају олимпијске медаље.“, рекао је министар Удовичић.

Основни циљеви "Олимпијског дана" су подстицање грађана на здрав начин живљења, физичку активност у природи, промовисање породичних вредности и заштите животне средине, као и популаризација Олимпијског покрета и духа.

У Хајд парку су организоване трке за децу, трка за особе са инвалидитетом, трка задовољства на 3.600 метара, као и породична и штафетна трка.

Top