Одржан Мали сајам спорта у Житишту

Са повратком у школске клупе, а после Великиог сајма спорта, наставили смо са организацијом Малих сајмова спорта, па сигурно идемо ка испуњењу договорених 10 манифестација намењених деци у 2023. години. У општини Житиште на спортским теренима „Драган Вучуревич Вучко“ одржан је седми Мали Сајам спорта. Велики број деце је присуствовало овом догађају из разних спортских клубова са територије општине Житиште, предшколаца и основаца.

Министар спорта Зоран Гајић, заједно са сарадницима, Дејаном Бојовићем и Јованом Кнежевићем, посетили су Мали сајам спорта у Житишту.


"Поштовани председниче Општине, уважене колеге, драга децо, поштовани тренери, наставници и професори, и сви спортски радници, који сте утицали на то да општина Житиште има заиста импресивне резултате у спорту. Ово што смо видели на краткој презентацији, указује да без обзира на величину вашег места и целе општине, имате заиста шампионски приступ организацији и изведби свих тренинга и такмичења. Желим свима, пре свега деци и тренерима да уживају у свакодневном тренингу, на свакој утакмици, у свакој вежби и желим вам пуно здравља и пуно активности.“, рекао је министар спорта Зоран Гајић.


Спорт за децу је кључан за целокупни развој, пружајући им не само физичку активност већ и важне животне вештине попут тимског рада и дисциплине, стога настављамо да дајемо подршку нашој спортској заједници.

Манифестацији су присуствовали и покрајински секретар Дане Баста, као и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Горан Маринковић, председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас, секретар Младен Стојшин, председник општине Житиште Митар Вучуревић, као и руководство Спортског савеза општине Житиште.

Top