'ZA SRBIJU U KOJOJ STASAVAJU ŠAMPIONI!' Ministar Udovičić u Sremskoj Mitrovici, Rumi i Irigu: Svako dete mora da ima jednake uslove, ULAGANjA DRŽAVE SE NASTAVLjAJU!

I ovog vikenda je nastavljena dugogodišnja akcija opremanja fiskulturnih sala koju sprovodi Ministarstvo omladine i sporta. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je nastavio posete lokalnim samoupravama širom Srbije u sklopu svojih redovnih aktivnosti obilaskom škola i sportskih klubova u Sremskoj Mitrovici, Rumi i Irigu.

Osnovne škole “Triva Vitasović - Lebarnik” u Laćarku i “Zmaj Jova Jovanović” u Rumi, kao i Srednja stručna škola “Borislav Mihajlović Mihiz” u Irigu dobile su vredne komplete sportske opreme i rekvizita.

Ministar Udovičić se družio sa mladim sportistima Omladinskog fudbalskog kluba “Zeka Buljubaša” iz Ravnja, Fudbalskog kluba “Sremski vitezovi – Radnički” iz Iriga, kao i sa fudbalerima GFK “Sloven” koje je posetio u Sportskom centru “Gymnasium” u kom treniraju i svima uručio nove komplete sportske opreme.

“Nastavljamo sa akcijom opremanja fiskulturnih sala i obilaska klubova jer nam je cilj da dođemo direktno i neposredno do svih iz našeg sistema i pošaljemo poruku da nam je podjednako važan svaki grad i svaka opština i to da svako dete ima jednako najbolje uslove da zavoli sport i bude deo našeg sistema. Takođe, uvek smo tu da podržimo naše sportiste, kako novom sportskom opremom i ulaganjima u sportsku infrastrukturu, tako i kroz neposredan razgovor jer je to jedini put da potpuno razumemo njihove  potrebe i timski rešimo sve izazove. Cilj nam je da motivišemo sve, posebno najmlađe čiji su nam osmesi najjača pokretačka energija, da uvrste sport u svoju svakodnevnicu i da Srbija koja sport živi i slavi u svakom svom kutku ima najbolje opremljena mesta u kojima stasavaju šampioni” - zaključio je ministar Udovičić.

Top