'ЗА СРБИЈУ У КОЈОЈ СТАСАВАЈУ ШАМПИОНИ!' Министар Удовичић у Сремској Митровици, Руми и Иригу: Свако дете мора да има једнаке услове, УЛАГАЊА ДРЖАВЕ СЕ НАСТАВЉАЈУ!

И овог викенда је настављена дугогодишња акција опремања фискултурних сала коју спроводи Министарство омладине и спорта. Министар омладине и спорта Вања Удовичић је наставио посете локалним самоуправама широм Србије у склопу својих редовних активности обиласком школа и спортских клубова у Сремској Митровици, Руми и Иригу.

Основне школе “Трива Витасовић - Лебарник” у Лаћарку и “Змај Јова Јовановић” у Руми, као и Средња стручна школа “Борислав Михајловић Михиз” у Иригу добиле су вредне комплете спортске опреме и реквизита.

Министар Удовичић се дружио са младим спортистима Омладинског фудбалског клуба “Зека Буљубаша” из Равња, Фудбалског клуба “Сремски витезови – Раднички” из Ирига, као и са фудбалерима ГФК “Словен” које је посетио у Спортском центру “Gymnasium” у ком тренирају и свима уручио нове комплете спортске опреме.

“Настављамо са акцијом опремања фискултурних сала и обиласка клубова јер нам је циљ да дођемо директно и непосредно до свих из нашег система и пошаљемо поруку да нам је подједнако важан сваки град и свака општина и то да свако дете има једнако најбоље услове да заволи спорт и буде део нашег система. Такође, увек смо ту да подржимо наше спортисте, како новом спортском опремом и улагањима у спортску инфраструктуру, тако и кроз непосредан разговор јер је то једини пут да потпуно разумемо њихове  потребе и тимски решимо све изазове. Циљ нам је да мотивишемо све, посебно најмлађе чији су нам осмеси најјача покретачка енергија, да уврсте спорт у своју свакодневницу и да Србија која спорт живи и слави у сваком свом кутку има најбоље опремљена места у којима стасавају шампиони” - закључио је министар Удовичић.

Top