Vršac dobio atletsku stazu i sportsku ambulantu

Vršac je uz stazu dobio i sportsku ambulantu koja će funkicionisati kao ispostava Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta.

"Otvaranje sportske ambulante u Vršcu na delu pokazujemo da radimo na decentralizaciji i trudimo se da građanima, u ovom slučaju sportistima, omogućimo da ne moraju da za sve idu u Beograd. Na ovaj način brigu o sportistima stavljamo na prvo mesto jer oni treba da budu fokusirani na treninge i rezultate, koji naciji služe za ponos, a ne da budu žrtve administracije", rekao je Udovičić.

On je dodao da je plan da ovakve ispostave Zavoda dobiju i drugi gradovi, kako bi se što više izašlo u susret potrebama srpskih sportista.

"Vremena su teška, ali ukoliko svako pomogne koliko je u mogućnosti, naša deca, građani i sportisti imaće uslove za dobar trening u mestima iz kojih potiču. Posebno smo zahvalni Milanu Popoviću, koji je prepoznao značaj ulaganja u sportsku infrastrukturu u lokalnim zajednicama.  Cilj države je da svima omogući jednake uslove za rekreaciju i bavljenje sportom jer je to ključ za zdravu naciju. Atletika je bazni sport i to će biti baza budućih šampiona", naveo je Udovičić.

Atletska staza rekonstruisana je zajedničkim naporima Ministarstva omladine i sporta, Atletskog saveza Srbije i opštine Vršac.

Pored značaja za razvoj rekreativnog i profesionalnog sporta, očekuje se da ovaj novi deo vršačke sportske infrastrukture biti značajan i za unapređenje sportske saradnje između Srbije i Rumunije.

Top