Вршац добио атлетску стазу и спортску амбуланту

Вршац је уз стазу добио и спортску амбуланту која ће функиционисати као испостава Републичког завода за спорт и медицину спорта.

"Отварање спортске амбуланте у Вршцу на делу показујемо да радимо на децентрализацији и трудимо се да грађанима, у овом случају спортистима, омогућимо да не морају да за све иду у Београд. На овај начин бригу о спортистима стављамо на прво место јер они треба да буду фокусирани на тренинге и резултате, који нацији служе за понос, а не да буду жртве администрације", рекао је Удовичић.

Он је додао да је план да овакве испоставе Завода добију и други градови, како би се што више изашло у сусрет потребама српских спортиста.

"Времена су тешка, али уколико свако помогне колико је у могућности, наша деца, грађани и спортисти имаће услове за добар тренинг у местима из којих потичу. Посебно смо захвални Милану Поповићу, који је препознао значај улагања у спортску инфраструктуру у локалним заједницама.  Циљ државе је да свима омогући једнаке услове за рекреацију и бављење спортом јер је то кључ за здраву нацију. Атлетика је базни спорт и то ће бити база будућих шампиона", навео је Удовичић.

Атлетска стаза реконструисана је заједничким напорима Министарства омладине и спорта, Атлетског савеза Србије и општине Вршац.

Поред значаја за развој рекреативног и професионалног спорта, очекује се да овај нови део вршачке спортске инфраструктуре бити значајан и за унапређење спортске сарадње између Србије и Румуније.

Top