Volonteri Ministarstva omladine i sporta u Obrenovcu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić stigao je u Obrenovac gde će danas s volonterima koje je organizovalo Ministarstvo omladine i sporta učestvovati u akcijama pod komandom Štaba za vanredne situacije.

Udovičić je prilikom dolaska u Obrenovac novinarima rekao da je omladina u ovoj krizi pokazala da građani i država mogu na nju da računaju u svakom trenutku i da su spremni da pomognu u najtežim situacijama.

"Mladi u celoj Srbiji su učešćem u odbrani zemlje od poplava pokazali visok stepen zrelosti i odgovornosti, kao i da građani i država mogu da računaju na njih. Svi zajedno spremni smo da podmetnemo leđa kako bi se spasili ljudski životi i kako bi se život u pogođenim područjima što pre vratio u normalu", rekao je Udovičić pre ulaska u kriznu zonu gde su danas angažovani volonteri Ministarstva, koji rade na čišćenju ulica i na istovaru hrane i vode Ministar je istakao da je neophodno nastaviti s ovakvim akcijama i u narednim danima, kada entuzijazam splasne, jer će biti mnogo posla kako bi se život u poplavljenim gradovima i selima vratio u pređašnje tokove. „Sada je potrebno da se ujedinimo, da ne zaboravimo sve ove gradove i sela i sve naše sugrađane. Nastavljamo da radimo istim tempom“, kazao je Udovičić.
Top