Волонтери Министарства омладине и спорта у Обреновцу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић стигао је у Обреновац где ће данас с волонтерима које је организовало Министарство омладине и спорта учествовати у акцијама под командом Штаба за ванредне ситуације.

Удовичић је приликом доласка у Обреновац новинарима рекао да је омладина у овој кризи показала да грађани и држава могу на њу да рачунају у сваком тренутку и да су спремни да помогну у најтежим ситуацијама.

"Млади у целој Србији су учешћем у одбрани земље од поплава показали висок степен зрелости и одговорности, као и да грађани и држава могу да рачунају на њих. Сви заједно спремни смо да подметнемо леђа како би се спасили људски животи и како би се живот у погођеним подручјима што пре вратио у нормалу", рекао је Удовичић пре уласка у кризну зону где су данас ангажовани волонтери Министарства, који раде на чишћењу улица и на истовару хране и воде Министар је истакао да је неопходно наставити с оваквим акцијама и у наредним данима, када ентузијазам спласне, јер ће бити много посла како би се живот у поплављеним градовима и селима вратио у пређашње токове. „Сада је потребно да се ујединимо, да не заборавимо све ове градове и села и све наше суграђане. Настављамо да радимо истим темпом“, казао је Удовичић.
Top