Usvojena lista dobitnika 1250 stipendija Fonda za mlade talente za studije u Republici Srbiji

Na 72. sednici Fonda za mlade talente održanoj 15. marta 2017. godine usvojena je lista  1250 dobitnika stipendije Fonda po Konkursu za stipendiranje do 850 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2016/17. godinu.

Od 1991 kandidata koliko se prijavilo na navedeni konkurs, 850 studenata će dobiti stipendije za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 400 studenata će biti stipendirano za master akademske studije. Stipendija Fonda za mlade talente i ove godine iznosi 30 hiljada dinara mesečno i isplaćuje se za period od deset nastavnih meseci. Takođe, na inicijativu Vanje Udovičića, ministra omladine i sporta, od ove akademske godine broj dobitnika stipendije na osnovnim akademskim studijama je povećan za 50 za šta je Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo dodatna sredstva u iznosu od blizu 17 milona dinara. Ukupna sredstva koje će država investirati u najbolje studente po Konkursu za stipendiranje do 850 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2016/17. godinu iznosiće više od 421 miliona dinara.

Listu dobitnika stipendije po navedenom konkursu možete preuzeti ovde.

Fond za mlade talente osnovala je Vlada Republike Srbije sa namerom da podrži najuspešnije studente, koji svojim radom, znanjem i trudom postižu izuzetne naučne i akademske rezultate. Od osnivanja 2008. godine, od kada se nalazi u nadležnosti Ministarstva omladine  i sporta, do danas, Fond je stipendirao blizu 9750 studenata završnih godina studija na visokoškolskim ustanovama u Republici Srbiji. Ukupno je nagrađeno i stipendirano više od 21.200 učenika srednjih škola i studenata, a za te namene je utrošeno više od 5.2 milijardi dinara.

Top