Усвојена листа добитника 1250 стипендија Фонда за младе таленте за студије у Републици Србији

На 72. седници Фонда за младе таленте одржаној 15. марта 2017. године усвојена је листа  1250 добитника стипендије Фонда по Конкурсу за стипендирање до 850 студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2016/17. годину.

Од 1991 кандидата колико се пријавило на наведени конкурс, 850 студената ће добити стипендије за завршну годину основних академских студија, а 400 студената ће бити стипендирано за мастер академске студије. Стипендија Фонда за младе таленте и ове године износи 30 хиљада динара месечно и исплаћује се за период од десет наставних месеци. Такође, на иницијативу Вање Удовичића, министра омладине и спорта, од ове академске године број добитника стипендије на основним академским студијама је повећан за 50 за шта је Министарство омладине и спорта обезбедило додатна средства у износу од близу 17 милона динара. Укупна средства које ће држава инвестирати у најбоље студенте по Конкурсу за стипендирање до 850 студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2016/17. годину износиће више од 421 милиона динара.

Листу добитника стипендије по наведеном конкурсу можете преузети овде.

Фонд за младе таленте основала je Влада Републике Србије са намером да подржи најуспешније студенте, који својим радом, знањем и трудом постижу изузетне научне и академске резултате. Од оснивања 2008. године, од када се налази у надлежности Министарства омладине  и спорта, до данас, Фонд је стипендирао близу 9750 студената завршних година студија на високошколским установама у Републици Србији. Укупно је награђено и стипендирано више од 21.200 ученика средњих школа и студената, а за те намене је утрошено више од 5.2 милијарди динара.

Top