Udovičić posetio OŠ "Josif Kostić" u okviru projekta „Sport u škole“

Ministar je istakao da je od izuzetne važnosti uključiti decu uzrasta od 6 do 11 godina u sportske aktivnosti u školama, ali isto tako i omogućiti svestran razvoj psihofizičkih sposobnosti deci zainteresovanoj za sport i to potpuno besplatno.

Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport i lokalna samouprava, partneri su na projektu „Sport u škole", a krajnji cilj projekta jeste pravilan razvoj dece. Ministar je istakao da se tokom školske 2015/16 godine program realizovao u 78 gradova Srbije, u 105 škola, a čak 6.200 učenika potpuno je besplatno učestvovalo u programu. Iz budžeta odobrenog od strane Ministarstva omladine i sporta, Savez je finansirao 210 grupa, 104 profesora u 26 okruga, a Savez za školski sport Srbije na godišnjem nivou organizuje seminare za stručno usavršavanje profesora koji rade sa decom.

os-josif-kostic2

„Potpredsednica Vlade RS prof. dr. Zorana Mihajlović zajedno sa stalnom koordinatorkom UN u Srbiji, a u saradnji sa Ministarstvom rada i Ministarstvom zdravlja, kao i sa nama, pokrenula je akciju, potpisavši dokument „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama". UN su za ovaj projekat obezbedile 800.000 evra, a deo tih sredstava biće izdvojen za finansiranje projekata koji bi omogućili da naša deca imaju mnogo više sportskih i fizičkih aktivnosti jer će se tako sigurno smanjiti vršnjačko nasilje u školama, što je jedan od prioriteta", rekao je Udovičić.

Top