Удовичић посетио ОШ "Јосиф Костић" у оквиру пројекта „Спорт у школе“

Министар је истакао да је од изузетне важности укључити децу узраста од 6 до 11 година у спортске активности у школама, али исто тако и омогућити свестран развој психофизичких способности деци заинтересованој за спорт и то потпуно бесплатно.

Министарство омладине и спорта, Савез за школски спорт и локална самоуправа, партнери су на пројекту „Спорт у школе", а крајњи циљ пројекта јесте правилан развој деце. Министар је истакао да се током школске 2015/16 године програм реализовао у 78 градова Србије, у 105 школа, а чак 6.200 ученика потпуно је бесплатно учествовало у програму. Из буџета одобреног од стране Министарства омладине и спорта, Савез је финансирао 210 група, 104 професора у 26 округа, а Савез за школски спорт Србије на годишњем нивоу организује семинаре за стручно усавршавање професора који раде са децом.

os-josif-kostic2

„Потпредседница Владе РС проф. др. Зорана Михајловић заједно са сталном координаторком УН у Србији, а у сарадњи са Министарством рада и Министарством здравља, као и са нама, покренула је акцију, потписавши документ „Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама". УН су за овај пројекат обезбедиле 800.000 евра, а део тих средстава биће издвојен за финансирање пројеката који би омогућили да наша деца имају много више спортских и физичких активности јер ће се тако сигурно смањити вршњачко насиље у школама, што је један од приоритета", рекао је Удовичић.

Top