Udovičić otvorio klub za mlade u Kruševcu

Udovičić je objasnio da se unapređenju položaja mladih u Srbiji pristupa planski, kako bi rezultati bili dugoročno održivi. „Vlada Srbije usvojila je Nacionalnu strategiju za mlade koja se odnosi na period od narednih 10 godina. Želja cele države je da na najbolji način pristupi rešavanju problema koji muče omladinu. Želimo da pokažemo da su mladi prioritet ove Vlade, i fokus je stavljen na konkretne, životne, probleme. Glavni cilj je stvaranje više šansi za mlade, pre svega kroz stvaranje novih radnih mesta i podršku preduzetništvu. Velika pažnja biće, naravno, posvećena i brizi o bezbednosti mladih, obrazovanju i društvenoj uključenosti i aktivizmu mladih“, rekao je ministar Udovičić.

On je posebno istakao neophodnost stvaranja više šansi za mlade, pre svega kroz povećanje zaposlenosti i podršku omladinskom preduzetništvu.

„Krenuli smo u razgovore s predstavnicima najuspešnijih kompanija koje posluju u Srbiji. Želimo da direktno od privrede čujemo koje su to veštine koje oni očekuju od svojih zaposlenih, i na osnovu toga biće osmišljen set mera koje će pomoći mladima da te veštine steknu“, rekao je ministar omladine i sporta.

U ovom procesu će, kako je rekao, značajan partner biti i kancelarije i klubovi za mlade, poput kruševačkog koji je danas omladini stavljen na raspolaganje. „Otvaranjem Kluba za mlade ukazujemo na važnost ulaganja u mlade na lokalu i značaj pružanja kvalitetnih usluga za mlade ljude, kako bi se iskoristili njihovi potencijali i pokretačka energija za razvoj ekonomije na lokalnom nivou“, izjavio je ministar omladine, zahvalivši gradonačelniku Kruševca na angažmanu na opremanju kluba za mlade.

Nakon Kruševca, ministar Udovičić će se u Vrnjačkoj Banji obratiti na završnoj konferenciji projekta „Povezivanje mladih sa privredom“, a nakon toga će prisustvovati svečanom otvaranju Kluba za mlade u tom gradu.

 
Top