Удовичић отворио клуб за младе у Крушевцу

Удовичић је објаснио да се унапређењу положаја младих у Србији приступа плански, како би резултати били дугорочно одрживи. „Влада Србије усвојила је Националну стратегију за младе која се односи на период од наредних 10 година. Жеља целе државе је да на најбољи начин приступи решавању проблема који муче омладину. Желимо да покажемо да су млади приоритет ове Владе, и фокус је стављен на конкретне, животне, проблеме. Главни циљ је стварање више шанси за младе, пре свега кроз стварање нових радних места и подршку предузетништву. Велика пажња биће, наравно, посвећена и бризи о безбедности младих, образовању и друштвеној укључености и активизму младих“, рекао је министар Удовичић.

Он је посебно истакао неопходност стварања више шанси за младе, пре свега кроз повећање запослености и подршку омладинском предузетништву.

„Кренули смо у разговоре с представницима најуспешнијих компанија које послују у Србији. Желимо да директно од привреде чујемо које су то вештине које они очекују од својих запослених, и на основу тога биће осмишљен сет мера које ће помоћи младима да те вештине стекну“, рекао је министар омладине и спорта.

У овом процесу ће, како је рекао, значајан партнер бити и канцеларије и клубови за младе, попут крушевачког који је данас омладини стављен на располагање. „Отварањем Клуба за младе указујемо на важност улагања у младе на локалу и значај пружања квалитетних услуга за младе људе, како би се искористили њихови потенцијали и покретачка енергија за развој економије на локалном нивоу“, изјавио је министар омладине, захваливши градоначелнику Крушевца на ангажману на опремању клуба за младе.

Након Крушевца, министар Удовичић ће се у Врњачкој Бањи обратити на завршној конференцији пројекта „Повезивање младих са привредом“, а након тога ће присуствовати свечаном отварању Клуба за младе у том граду.

 
Top