Studijska poseta omladinskih radnika Srbiji

U četvrtak, 5. marta, u prostorijama Palate Srbije, u okviru studijske posete omladinske delegacije iz zemalja regiona i EU, a u cilju upoznavanja sa omladinskom politikom naše zemlje, sistemom i praksom omladinskog rada, kao i prenošenjem prakse u edukaciji omladinskih radnika i lidera, Ministarstvo omladine i sporta posetili su predstavnici organizacija, kao i institucija, iz Bugarske, Grčke, Estonije, Poljske, Portugala, Slovenije i Hrvatske, kao i organizacije NAPOR iz Srbije.

Skup je otvorio državni sekretar, Darko Stanić, koji je istakao da Srbija spada u malu grupu zemalja koje imaju nadležno ministarstvo za mlade, kao i dva veoma važna strateška dokumenta – Zakon o mladima i Nacionalnu strategiju za mlade.

,,Sa organizacijom NAPOR sarađujemo dugi niz godina i veoma su nam značajna njihova zalaganja i trud koji ulažu kada je u pitanju omladinski rad“, rekao je Stanić. On je, takođe, istakao da je naša želja da kroz ovakve susrete i u buduće nastavimo saradnju.

Nakon toga su prezentaciju o omladinskoj politici, međunarodnoj saradnji i aktivnostima Fonda za mlade talente održale savetnica ministra, Snežana Klašnja i predstavnice Ministarstva omladine i sporta i Fonda za mlade talente.

Ova studijska poseta deo je projekta koji NAPOR sprovodi sa Evropskom Karticom za mlade iz Bugarske, a sve aktivnosti organizuju se u okviru projekta ,,Youth work and youth workers across Europe“, koji NAPOR sprovodi u saradnji sa partnerima, u okviru Erazmus + programa.

Top